Pedagógiai ismeretek

Középiskolás koromban sokáig foglalkoztatott a fogyatékkal élők világa, nyaranta több szellemi fogyatékosokat foglalkoztató nyári intézményben, táborban dolgoztam önkéntesként Bakonykútiban és Budapesten. Bár végül a gyógypedagógiai szakmáról letettem, ezeknek a nyaraknak a tapasztalatai meghatározóak maradtak egész életemre.

om1

Egyetemi éveim alatt a pedagógiai képzésben is részt vettem. Gyakorlati órákra kulturális antropológia szakon jártam. Magyar és történelem szakon végül pedagógiai tanulmányaimat nem fejeztem be, mivel a kutatás egyre több időmet emésztette fel és egész embert kívánt.

Egykori magyar szakosként különösen fontos számomra, hogy gyermekeim minőségi irodalommal, gyermekirodalommal találkozzanak. Az órák során elhangzott mesék sokszor építkeznek ezekből az ismert vagy kevésbé ismert mesékből is, remélve, hogy a gyermekeket ilyen módon az elhangzottak a könyvespolcokhoz is odaterelik.

7

Gyermeknevelésről, gyermekpszichológiáról, mesepszichológiáról, drámapedagógiáról és mindenről, ami a gyermekek tudatos, szeretetteljes és sokoldalú neveléséhez szükséges azokban az években olvastam sokat, gyűjtöttem magamba több és több ismeretet, amíg három gyermekemmel otthon lehettem. Emellett nálunk ez is családi adottság, nagyapám, édesanyám, és édesapám is tanított, én csak ezt a sort folytatom a magam módján.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>