Miért női jóga?

Napjainkban mindenki időhiánnyal küzd, de ez, ha lehet a nőket – akik otthon és a munkában egyaránt maximumot szeretnének nyújtani – fokozottan sújtja. Ezért szeretnék a jóga eszközével elsősorban nekik segíteni. Tudom nem egyszerű a jóga órákon való részvétel, de ez a garanciája a később otthon rendszeres napi rutinként végzett joga gyakorlatoknak, ami meggyőződésem szerint segít egy egészséges életforma kialakításában, önmagunk megismerésében, a feltöltődésben, s ezáltal komoly segítségünk lehet a mindennapokban.

Az ászanák gyakorlása közben különféle tanácsokat adok a nők egészségének megőrzése érdekében, vagy olyanokat, amik különféle női, nőgyógyászati problémák esetében segíthetnek. Természetes módon ezekben a témákban könnyebben megnyílunk egymás előtt, ha csak magunk vagyunk.

Nem csak testben, lélekben is erősít a jóga. A gyakorlás során a nők életében felmerülő sokféle kihívására is megpróbálunk összpontosítani, s az órán ezekhez közösen erőt gyűjteni, mind az ászanák elmélyítése során, mind a filozófiai ismertek terén, vagy az óra végi vezetett meditációk nyomán.

noiyoga7